Stadswandelingen


De derde grote pijler in ons activiteitenaanbod zijn de stadswandelingen in Antwerpen waarbij we de leerlingen in contact brengen met verschillende onbekende aspecten van Antwerpen. Hieronder volgt een overzicht van de verschillende formules die wij aanbieden. Zowel voor het inhoudelijke als voor het praktische kunnen altijd afspraken gemaakt worden. Onze begeleiders zullen dan de wandeling afstemmen op de interesses van de leerlingen.

 

 

Historisch Antwerpen

Tijdens deze stadswandeling worden de leerlingen ondergedompeld in de wereld van de Gouden Eeuw van Antwerpen. Langsheen de 5 monumentale kerken (Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, Sint-Andrieskerk, Sint-Pauluskerk, Sint-Jacobskerk en Sint-Carolus Borromeuskerk) gaan we voorbij de diverse monumenten die niet mogen ontbreken bij een bezoek aan Antwerpen: het imposante stadhuis, het indrukwekkende vleeshuis…

Mensenrechten

Tijdens deze wandeling passeren we langs verschillende bakens van mensenrechten in de stad, zowel historisch als actueel. Op die manier krijgen de leerlingen inzicht in de strijd van de mens die geresulteerd heeft in voor hen vanzelfsprekende rechten, zoals het recht op arbeid, het recht op onderwijs, het recht op vrije meningsuiting, enz..

Armoede

Tijdens deze wandeling krijgen de leerlingen een duidelijk beeld van de armoede die desondanks alles ook heerst in ons welvarend land. Hierbij zal gespeeld worden met het contrast tussen de rijke en arme wijken. Deze wandeling kan eventueel ook gecombineerd worden met enkele uren vrijwilligerswerk bij allerhande hulporganisaties.

Multiculturaliteit

Deze stadswandeling toont de leerlingen de rijke multiculturaliteit die heerst in Antwerpen. De stad staat na Amsterdam bovenaan de lijst van steden met de meeste nationaliteiten en deze waaier aan nationaliteiten brengt vanzelfsprekend diverse culturen en religies met zich mee. Binnen deze formule voorzien we onder meer de mogelijkheid tot een begeleid moskeebezoek, een bezoek aan de protestantse Noors-Zweedse Zeemanskerk, een begeleid synagogebezoek en een wandeling door het Jodenkwartier.

Praktisch:
De prijzen van de wandelingen kunnen nogal sterk variëren naargelang het gewenste programma. Als richtlijn hanteren wij onderstaande prijzen voor groepen tot 20 deelnemers. Deze prijzen zijn exclusief lunch, transport en eventuele toegangsprijzen.

1 dag: € 150
2 dagen: € 250
3 dagen: € 350
4 dagen:     € 450

 terug