Bezinningscentrum


De bezinning is een meerdaagse, bij voorkeur buitenschoolse, activiteit die zich focust op het terugvinden van het essentiële en existentiële in het leven. Er wordt in groep gesproken over thema’s zoals identiteit, de relaties met anderen, toekomst, waarden en geloof.

Bedoeling hiervan is dat jongeren de tijd nemen om rustig stil te staan bij wat belangrijk is in hun leven. Daarnaast is een bezinning ook zeer bevorderend voor de groepsgeest.

Het Centrum Jozef Cardijn heeft zelf geen accommodatie ter beschikking, maar we gaan in samenspraak met u op zoek naar een geschikte locatie. De ideale plek om terug tot deze inzichten te komen is een plaats die rust uitstraalt, liefst in de natuur. Een abdij met individuele kamers leent zich hier het beste toe.

Naast deze meerdaagse bezinning bieden we ook eendaagse bezinningen aan. Het uitgangspunt is hetzelfde, maar omwille van het kortere tijdsbestek kunnen niet alle thema’s behandeld worden en zal er gekozen moeten worden voor 1 of 2 bepaalde onderwerpen.

Wat u ook wenst, wij zijn altijd bereid om in overleg te komen tot een activiteit op maat van uw wensen! 


Praktisch:

Voor de bezinningen komen onze begeleiders tot op de locatie die de school heeft voorzien. De
prijs voor een bezinning varieert naargelang het aantal dagen:

1 dag: € 150 
2 dagen: € 250
3 dagen:     € 350

 terug